Aktualności

Agrobieszczady dziczyzną stoją

  • 31-07-2017

Lista laureatów konkursu w ramach 22. Targów Rzemiosła, Przedsiębiorczości i Leśnictwa Agrobieszczady w Lesku. Tym razem zwycięzcy „smacznego” konkursu na dania i potrawy z dziczyzny.

 

Spośród zgłoszonych wyrobów jury nagrodziło i wyróżniło:

 

I miejsce – Zygmunt Osip z Masarni Osip s.c. Zygmunt i Kamil Osip z miejscowości Wierzawice za udziec z dzika,


II miejsce – Wiesława Szpond z Połomi za gulasz z dzika,


III miejsce – Maria Florek z Manasterza za potrawkę z sarniny.

 

Wyróżnienia otrzymały:


- pieczeń faszerowana z dzika – dzieło Teresy Czech z KGW Stara Wieś (gm. Brzozów),


- pasztet myśliwski z Zakładu Mięsnego Jasiołka z Dukli.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION