Aktualności

Najlepiej się schładzać we Fiore

  • 31-07-2017

Cukiernia Fiore (Przemyśl, ul. Kazimierza Wielkiego 17B) to dla wielu najsłynniejsze lody w tej części Polski, a także wyśmienite ciasta i torty produkcji własnej. Ba, szereg osób – dzięki autostradzie, która skróciła mocno dojazd – specjalnie wybiera się do Przemyśla po to, aby zakosztować przygotowywane tu wypieki.



Z nowości to niewątpliwie słony karmel, jeden z faworytów wśród lodowych smaków. Ale dla wielu –szczególnie przy tych temperaturach – ważna jest także limonka z zieloną herbatą.

 


Kolejny ciekawy pomysł to bezcukrowe wegańskie sorbety. Ekipie z przemyskiego Fiore udało się przygotować lody bez cukru. Połączyli wieloletnie doświadczenie w produkcji lodów, tradycję w budowaniu najlepszych receptur i innowacyjność w swoim rzemiośle. Grapefruit i arbuzowe to sorbetowe lody wegańskie, bez glutenu, bez laktozy i oczywiście bez cukru. A kawowe i śmietankowe to bezcukrowe lody bezglutenowe.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION