Gospodarstwo Rybackie w Starzawa posiada długoletnią tradycję sięgającą 1929 r. Położone jest ono na terenie gminy Stubno, tuż przy granicy z Ukrainą, w odległości 25 km od Przemyśla. Gospodarstwo obejmuje zespół stawów o powierzchni 800 ha. Wodę do nich doprowadza rzeka Wisznia. Prowadzą tu hodowlę karpia królewskiego oraz amura, tołpygę, suma europejskiego, szczupaka, lina, jazia oraz karasie złociste i srebrzyste. Jest tu także własna linia karpia, tzw. „linia starzawska”. Karp starzawski wyróżnia się wydłużonym kształtem ciała i jest pełnołuski.
Działa tu wyjątkowa smażalnia ryb, można by powiedzieć wręcz nawet „królewska”, wspaniale zaprojektowana z jednym z największych grillów w Polsce. Zespół wiat grillowych został oddany do użytku jesienią 2015 r. Składa się z trzech połączonych ze sobą wiat. Wewnątrz znajduję się lada barowa oraz stoły z ławkami, które pomieścić mogą około 200 osób oraz grill, którego średnica wynosi aż 293 cm. Można tu zamówić smażone ryby, ale też można samemu sobie je usmażyć, a do tego zimne piwo regionalne. Z Rzeszowa to tylko 86 km. Grillowisko to świetne miejsce na biesiadowanie. Istnieje możliwość wynajęcia wiaty grillowej (tel. +48 512 752 778).
Działające na miejscu Łowisko Specjalne w Gospodarstwie Rybackim w Starzawie czynne jest od wtorku do niedzieli w godz. 6.00-20.00. Więcej informacji (www.starzawa.pl).