To niezwykłe miejsce na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki. Właściciele gospodarstwa Anna i Andrzej Pawlakowie stworzyli pewien kanon kuchni myśliwskiej w tym regionie Bieszczadów.
Ich karta dań jest nieduża, ale każda z potraw jest dopracowana i najczęściej według własnego pomysłu. Specjalnością Wilczej Jamy jest carpaccio z sarny, zupa grzybowa, smażony pstrąg prosto z własnego stawu, pieczeń z dzika lub jelenia. Można zamówić placki ziemniaczane czy wybierać z kilku rodzajów pierogów.
Ale uwielbiają także pyszne nowość. W tym roku na wakacjach w menu pojawiły się pierożki w stylu chinkali z jagnięciną. Smakosze twierdzą, że niebo w gębie.
Oprócz karczmy do dyspozycji gości jest również siedem domków z bali ogrzewanych kominkami.
38-713 Lutowiska, Smolnik 23, kuchnia czynna w sezonie letnim 8.00-21.00, poza sezonem 8.00-19.00, +48 606-721-765, +48 883-313-436, www.wilczajama.pl