Lody to sprawdzony sposób Polaków na radzenie sobie ze złym humorem, ale jemy je również w przypływie radości, ważnych chwilach oraz wyjątkowych miejscach – wynika z przeprowadzonego przez markę Koral badania na temat preferencji lodowych Polaków. Niemal wszyscy Polacy, bo aż 92% są zdania, że jedzenie lodów poprawia im nastrój. Na pytanie o uczucia z jakimi kojarzą się lody 9 na 10 respondentów wskazało radość, kolejne miejsca zajęła przyjaźń i miłość. Lody towarzyszą nam zatem w najważniejszych chwilach i pozostają we wspomnieniach na zawsze.
Pewnie nie wszyscy z Was wiedzą, ze Firma Ciacho z Turzego Pola, członek Klastra Podkarpackie Smaki, to nie tylko ciasta, ale również manufaktura rzemieślniczych lodów. Dla właścicielki Renaty Glazer tradycja w ich produkcji jest równie ważna, jak naturalny sposób ich wytwarzania. Dlatego też każdy smak lodów owocowych wydobywają na bazie np. truskawek, bananów, brzoskwiń czy jagód. Jeśli chcecie skontrolować efekty ich pracy warto zajrzeć w Brzozowie na ul. Mickiewicza 8 do Cukierni Ciacho. Lody serwują tam non stop niezależnie od pogody i temperatury.