Aktualności

Zaproszenie do konkursu kulinarnego Kresowe Jadło

  • 20-07-2015
W niedzielę, 2 sierpnia br., w ramach Festiwalu Kultur i Kresowego Jadła w Baszni Dolnej, w gminie Lubaczów zostaną przeprowadzone dwa konkursy kulinarne o zasięgu ponadregionalnym. Organizatorzy zapraszają Koła Gospodyń Wiejskich, restauratorów i kucharzy, gospodarstwa agroturystyczne, producentów żywności oraz koła łowieckie.

Weekend Kulinarnych Wariacji w Dworze Kombornia

  • 19-07-2015
Restauracja Magnolia w Dworze Kombornia, na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, zaprasza na weekend kulinarnych wariacji na temat barw i smaków lata, lipcowego bogactwa warzyw i owoców organizowany w terminie 24-26 lipca br.

XV Dni Gminy Cisna

  • 17-07-2015
W dniach 18-19 lipca br. (sobota-niedziela) na stadionie Orlik w Cisnej Gmina Cisna zaprasza na swoje święto. Impreza kultywuje tradycje regionu oraz promuje je wśród turystów licznie napływających w sezonie letnim w Bieszczady.

Zachować dla przyszłych pokoleń

  • 16-07-2015
Stowarzyszenie Kulturalno-Rekreacyjne „JEDNOŚĆ” zaprasza na XI Spotkania Folklorystyczne „Zachować dla przyszłych pokoleń”, które odbędą się w niedzielę, 19 lipca br. w Łękach Dukielskich.

Wielka muzyka w dworskich wnętrzach

  • 15-07-2015
W dniach 17-19 lipca br. w Dworze Kombornia Hotel & SPA w Komborni (gm. Korczyna) odbędzie się III Festiwal Karpacki. W trakcie koncertów podziwiać będziemy piękne głosy i interpretacyjny kunszt artystów zarówno z kraju, jak i z zagranicy.

Nowa karta – mistrzowskie inspiracje

  • 14-07-2015
Jest imponująca; zaskakuje obfitością i różnorodnością dań, starannie dobranych dodatków. Zachwyca wyrafinowaniem kompozycji smakowych, a nade wszystko wprost nieograniczoną wyobraźnią kulinarną szefa kuchni. Mistrz Arkadiusz Wejer, głównodowodzący Restauracji Wesele (Hotel Bristol, Rzeszów Rynek 20-23), nie ustaje w poszukiwaniu nowych, często odważnych i nieszablonowych połączeń.

Kuchnia pospolita, ale wyjątkowa

  • 14-07-2015
„Czarnorzecko-Strzyżowska Kraina Smaków” to wyjątkowa pozycja na rynku wydawniczym dotycząca tradycji kulinarnych Podkarpackiego. Przygotowana przez Stowarzyszenie Czarnorzecko-Strzyżowska Lokalna Grupa Działania, a wypełniają ja wyłącznie przepisy babć sprzed kilkudziesięciu lat, a są nawet przedwojenne.

Nasz retman z Pierścieniem Hallera

  • 13-07-2015
Mieczysław Łabęcki, retman flisaków z Ulanowa, otrzymał w Szczecinie Pierścień Hallera. To najwyższe wyróżnienie Ligi Morskiej i Rzecznej przyznawane za wybitne zasługi dla budowy i rozwoju Polski Morskiej.

„Skarby Podkarpackie” reaktywacja

  • 12-07-2015
Po ponad dwóch latach przerwy wracają bezpłatne numery periodyku „Skarby Podkarpackie”, ukazującego się od 2006 r. Od poniedziałku, 13 lipca br., bezpłatne egzemplarze do odebrania w siedzibie Stowarzyszenia „Pro Carpathia” – wydawcy - w Rzeszowie, Rynek 16, II piętro.

Zarabiaj na proziakach

  • 12-07-2015
Piekarnia Kiełtyka z Miejsca Piastowego, członek Klastra Podkarpackie Smaki, piecze wyborne tradycyjne pieczywo, z coraz większą ilością ekologicznych certyfikatów. Od kilku tygodni w Krośnie pojawiły się przyczepy - ruchome sklepiki oferujące wyroby tej piekarni. Można - na zasadzie franczyzy - otworzyć taki biznes w Rzeszowie, Piekarnia Kiełtyków czeka na zainteresowanych.
1  «««  152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION