Koń, jaki jest, każdy zobaczy
Wystawa koni, konkurs skoków przez przeszkody, zwiedzanie skansenu bryczką – to tylko część atrakcji, jakie czekają na uczestników imprezy „Koń, jaki jest…”. Skansen Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej wypełni się końmi i ich miłośnikami w niedzielę, 2 sierpnia br.
Zakład Mięsny „Jasiołka” w podkarpackie Dukli od dobrych kilku lat ma własną linię surowych, długo dojrzewających wędlin. Są delikatne, wyjątkowe w smaku (niebagatelną rolę odgrywa tu wysoka jakość surowca), po prostu unikalne.
W sobotę i niedzielę (1-2 sierpnia br.) w Lesku odbędą się XX Jubileuszowe Targi Rzemiosła, Przedsiębiorczości i Leśnictwa AGROBIESZCZADY 2015.
Powiatowe Święto Chleba w Przeworsku
W niedzielę, 2 sierpnia br., o godz. 15.00 w parku przy Muzeum w Przeworsku rozpocznie się IX edycja Powiatowego Święta Chleba. Największą atrakcją święta są stoiska przygotowane przez Koła Gospodyń Wiejskich.
Festiwal Kultur i Kresowego Jadła
Organizowany w niedzielę, 2 sierpnia br. w Kresowej Osadzie w miejscowości Basznia Dolna Festiwal Kultur i Kresowego Jadła to jedna z najciekawszych imprez kulturowych w naszym województwie.
W niedzielę, 2 sierpnia br., już po raz siódmy w Zatwarnicy będzie można powrócić do korzeni tradycji Bieszczadów podczas Kiermaszu Bojkowskiego.
Cisna - na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki
Krzysztof Antoniszak - gawędziarz, podróżnik, kucharz – od lat wyciska własne piętno na tradycji kulinarnej Bieszczadów. W Gospodarstwie Agroturystycznym „Szymkówka” w Cisnej, przygotowywane są potrawy regionalne zebrane w książce kucharskiej jego autorstwa.
Bieszczadzki Festiwal Sztuk
W sobotę, 1 sierpnia br., w Czarnej na stadionie sportowym odbędzie się impreza promująca regionalne rękodzieło. Podczas Festiwalu można będzie wziąć udział w licznych warsztatach: ceramicznym, garncarskim, rysunkowym, a nawet pieczenia chleba.
Zapytanie ofertowe na zorganizowanie wizyty studyjnej na Bałkany
Stowarzyszenie „Pro Carpathia”, zwraca się z prośbą o składnie ofert na zorganizowanie wizyty studyjnej na Bałkany (Rumunia, Słowenia i Chorwacja) dla grupy 12 w ramach projektu pn. „Alpejsko-Karpacki Most Współpracy”.
Mielec - na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki
Karczma Polska w Mielcu wyróżnia się oryginalnym wystrojem wnętrz, niepowtarzalną atmosferą i swojskim klimatem. Serwowane są tu dania kuchni kresowej i polskiej.