Weekend Kulinarnych Wariacji w Dworze Kombornia

Restauracja Magnolia w Dworze Kombornia, na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, zaprasza na weekend kulinarnych wariacji na temat barw i smaków lata, lipcowego bogactwa warzyw i owoców organizowany w terminie 24-26 lipca br.
Lipiec przynosi na nasze stoły feerię barw i smaków lata. Nadchodzi czas zbioru wiśni, malin, porzeczek i agrestu, a w ogrodzie aż kipi od warzywnych pyszności. Choć w dzisiejszych czasach warzywa i owoce dostępne są przez cały rok to jednak czas ich zbiorów w naszym klimacie jest i porą gdy są najsmaczniejsze i najzdrowsze. Korzystajmy więc z tego letniego bogactwa smaków i aromatów.
Na przystawka proponuje pierożki z ciasta filo z kozim serem i kurkami. Kolejne danie to krem z ogórka z pianką chrzanową. Danie główne - filet z kaczki z gnocchi i warzywami na consomme z agrestu. Na zakończenie „kulinarnej przygody” deser w postaci musu z białej czekolady z poziomką na żelce z porzeczki. Do tego kieliszek karpackiego wina.
Szczegóły rozbudowanej oferty: http://www.dworkombornia.pl/pl/oferty/1329-weekend-kulinarnych-wariacji-w-dworze-kombornia