W glinianej misie podkarpackie smaki
XX Jarmark Garncarski w Medyni Głogowskiej, który odbędzie się 5 lipca br., w Zagrodzie Garncarskiej to arcyciekawe garncarskie prezentacje i warsztaty oraz kiermasz ceramiki. Impreza rozpocznie się otwarciem dużego tradycyjnego pieca z wypaloną ceramiką, która od razu trafi na stoiska kiermaszowe.
„Najlepszy produkt regionalny i lokalny” w Boguchwale
„Najlepszy produkt regionalny i lokalny”to jeden z kilku konkursów, które tradycyjnie odbywają się podczas Dni Otwartych Drzwi Podkarpackiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Boguchwale: 23 producentów żywności zgłosiło 57 produktów.
XIII Gala Myśliwska w Krasiczynie
W niedzielę, 28 czerwca br. na Zamku w Krasiczynie odbędzie się XIII Gala Myśliwska. Oficjalna część imprezy rozpocznie się o godz. 16.00. W programie m.in. przygotowany piknik rodzinny z degustacją potraw z dziczyzny.
We wtorek, 30 czerwca br., w Centrum Ursa Maior w Uhercach Mineralnych, odbędzie się druga edycja imprezy „POSMAKUJ Dzikiej Kuchni z URSĄ”. Potrawy sporządzone z dzikich roślin, warzyw, grzybów i owoców będą łączone z piwami warzonymi przez Bieszczadzką Wytwórnię Piwa.
Smaki myśliwskie w Mrzygłodzie
W niedzielę, 28 czerwca br., od godz. 15.00 nad wsią Mrzygłód (gm. Sanok) uniosą się zapachy dobrej kuchni myśliwskiej i rozbrzmiewać będą sygnały myśliwskie. A wszystko to za sprawą spotkania „Myśliwskie Smaki Doliny Sanu”.
„Ekopierożek” to rodzinną firmą z Krosno, członek Klastra Podkarpackie Smaki. Wyróżnikiem przedsiębiorstwa jest własna receptura wszystkich wyrobów garmażeryjnych, oparta na domowych przepisach, wykonywanych jak przystało ręcznie, od początku do końca procesu produkcji.
Przybywajcie i strzelajcie. Z łuku oczywiście
Kresowa OFFensywa Kulturowa to ciekawe wydarzenie kulturalno-turystyczne, które w niedzielę 28 czerwca br. odbędzie się w Kresowej Osadzie w Baszni Dolnej k. Lubaczowa.
Posmakować pomysły najlepszych w regionie
Restauracja hotelu Ambasadorskiego zaprasza - w dniach 26-28 czerwca br. (piątek-niedziela) - smakoszy z Rzeszowa i nie tylko na prezentację dań wyróżnionych w prestiżowym VII Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Kuchnia Polska wczoraj i dziś”.
„Winne” wieczory w Komborni
W ostatni weekend czerwca (26-27.06.) oraz pierwszy weekend lipca (3-5.07.) Dwór Kombornia, na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, zaprasza na „winne” warsztaty i degustacje.
Warsztaty kulinarne „Grochem o kuchnię”
27 czerwca br. - sobota - na warsztatach kulinarnych organizowanych w skansenie - Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej przyrządzona zostanie zupa z fasolki szparagowej oraz bób w śmietanie z majerankiem.