Aktualności

W glinianej misie podkarpackie smaki

  • 01-07-2015
XX Jarmark Garncarski w Medyni Głogowskiej, który odbędzie się 5 lipca br., w Zagrodzie Garncarskiej to arcyciekawe garncarskie prezentacje i warsztaty oraz kiermasz ceramiki. Impreza rozpocznie się otwarciem dużego tradycyjnego pieca z wypaloną ceramiką, która od razu trafi na stoiska kiermaszowe.

„Najlepszy produkt regionalny i lokalny” w Boguchwale

  • 29-06-2015
„Najlepszy produkt regionalny i lokalny”to jeden z kilku konkursów, które tradycyjnie odbywają się podczas Dni Otwartych Drzwi Podkarpackiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Boguchwale: 23 producentów żywności zgłosiło 57 produktów.

XIII Gala Myśliwska w Krasiczynie

  • 28-06-2015
W niedzielę, 28 czerwca br. na Zamku w Krasiczynie odbędzie się XIII Gala Myśliwska. Oficjalna część imprezy rozpocznie się o godz. 16.00. W programie m.in. przygotowany piknik rodzinny z degustacją potraw z dziczyzny.

POSMAKUJ Dzikiej Kuchni

  • 28-06-2015
We wtorek, 30 czerwca br., w Centrum Ursa Maior w Uhercach Mineralnych, odbędzie się druga edycja imprezy „POSMAKUJ Dzikiej Kuchni z URSĄ”. Potrawy sporządzone z dzikich roślin, warzyw, grzybów i owoców będą łączone z piwami warzonymi przez Bieszczadzką Wytwórnię Piwa.

Smaki myśliwskie w Mrzygłodzie

  • 27-06-2015
W niedzielę, 28 czerwca br., od godz. 15.00 nad wsią Mrzygłód (gm. Sanok) uniosą się zapachy dobrej kuchni myśliwskiej i rozbrzmiewać będą sygnały myśliwskie. A wszystko to za sprawą spotkania „Myśliwskie Smaki Doliny Sanu”.

Tradycyjnie i smacznie

  • 27-06-2015
„Ekopierożek” to rodzinną firmą z Krosno, członek Klastra Podkarpackie Smaki. Wyróżnikiem przedsiębiorstwa jest własna receptura wszystkich wyrobów garmażeryjnych, oparta na domowych przepisach, wykonywanych jak przystało ręcznie, od początku do końca procesu produkcji.

Przybywajcie i strzelajcie. Z łuku oczywiście

  • 27-06-2015
Kresowa OFFensywa Kulturowa to ciekawe wydarzenie kulturalno-turystyczne, które w niedzielę 28 czerwca br. odbędzie się w Kresowej Osadzie w Baszni Dolnej k. Lubaczowa.

Posmakować pomysły najlepszych w regionie

  • 26-06-2015
Restauracja hotelu Ambasadorskiego zaprasza - w dniach 26-28 czerwca br. (piątek-niedziela) - smakoszy z Rzeszowa i nie tylko na prezentację dań wyróżnionych w prestiżowym VII Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Kuchnia Polska wczoraj i dziś”.

„Winne” wieczory w Komborni

  • 26-06-2015
W ostatni weekend czerwca (26-27.06.) oraz pierwszy weekend lipca (3-5.07.) Dwór Kombornia, na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, zaprasza na „winne” warsztaty i degustacje.

Warsztaty kulinarne „Grochem o kuchnię”

  • 26-06-2015
27 czerwca br. - sobota - na warsztatach kulinarnych organizowanych w skansenie - Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej przyrządzona zostanie zupa z fasolki szparagowej oraz bób w śmietanie z majerankiem.
1  «««  155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION