Gospodarstwo rolno-pasieczne oraz rozlewnia miodu we wsi Munina (powiat jarosławski) Nathalie i Jerzego Leban działa od 15 lat. Wcześniej też mieli ule, ale traktowali to bardziej jako hobby. Teraz przy blisko 150 ulach w sezonie letnim trudno pracę przy nich nazwać przygodą.
Pasieka, wyposażona w ule warszawskie poszerzane i wielkopolskie, znajduje się w sześciu miejscowościach powiatów: jarosławskiego, przemyskiego i lubaczowskiego, umiejscowionych na czystym ekologicznie terenie. Brak przemysłu i wynikających z niego zanieczyszczeń to atuty regionu, w którym powstają ich miody odmianowe, a mają ich aż siedem rodzajów: lipowy, rzepakowy, gryczany, wielokwiatowy, akacjowy, nawłociowy i spadziowy. Szczególne uznanie mają dla nawłociowego, o charakterystycznym kolorze od żółtego po piękny jasnobursztynowy. W smaku jest słodki, ale wyczuwa się charakterystyczną, subtelną kwaśnawo-gorzkawą nutę. Dzięki swoim właściwościom antyspetycznym, żółciopędnym i wzmacniającym organizm, polecany jest w leczeniu infekcji górnych dróg oddechowych, dróg żółciowych, stawów, nerek i prostaty. Produkują także miody z dodatkami. Najlepiej sprzedaje się miód z maliną, ale mają także miód z propolisem czy pyłkiem kwiatowym.
Niektóre z produkowanych w gospodarstwie rolno-pasiecznym Nathalie i Jerzego Leban miody dostępne są w sklepie internetowym Podkarpackie Smaki https://www.sklep.podkarpackiesmaki.pl/produkty/miody