W uruchomionym przez Stowarzyszenie „Pro Carpathia” sklepie internetowym duże zainteresowanie wzbudza konfitura z płatków róży.
Kulinarne święto w Dubiecku
Janusz Pyra - Szef Kuchni i Ambasador Szlaku Kulinarnego Podkarpackie Smaki - w każdą niedzielę poleca coś wyjątkowego.
Niedzielny Festiwal Drobiu i Ryb
W Kresowej Osadzie w Baszni Dolnej (gm. Lubaczów) przez całą niedzielę trwa Festiwal Drobiu i Ryb.
Nazywają je różnie: kresowe, po lwowsku, z boczkiem. W Karczmie Pod Semaforem w Bachórzu mówią po prostu - gołąbki ziemniaczane.
Jeszcze miesiąc do nowego menu
W Tabernie Pod Sosnami w Kielnarowej za miesiąc pojawi się nowa karta menu.
Obiad w bieszczadzkiej Wetlinie
Gościniec w Starym Siole mieści się w zaadaptowanej starej chacie ze wsi Zmiennica spod Brzozowa, której najstarsze belki datowane są na 1905 r.
Narnia steków w Rzeszowie
Restaurację Stary Browar Rzeszowski (Rynek 20) od czwartku, 16 lutego br., będzie można śmiało nazwać królestwem steków.
Podkarpackie – kraina dereniem kwitnąca
Polska dla cudzoziemców to pierogi, schabowy, bigos, no i oczywiście… wódka. A z czym kojarzy się samo Podkarpackie?
Ostatki w kresowych smakach
W sobotę, 25 lutego br., w Kresowej Osadzie w Baszni Dolnej czeka ostatkowa biesiada kulinarna.
Nowość w przemyskiej „Fiore”
Cukiernia Fiore w Przemyślu proponuje nowe ciastko - tartę cytrynową na kruchutkim cieście, z delikatną bezą i rozpływającym się w ustach kremem cytrynowym.