Pstrąg pieczony, dorsz atlantycki smażony, a może łosoś pieczony w cieście francuskim? Do wyboru także podudzia z kurczaka pieczone w sosie BBQ, golonka z indyka lub pół kaczki pieczonej. Tak krótko mówiąc wygląda niedzielne menu przygotowane przez Andrzeja Węgierka, Szefa Kuchni w Restauracji Kresowa Osada w Baszni Dolnej (gm. Lubaczów).
A w karcie jadłospisu w szczegółach znajdziecie:
– pstrąg pieczony z pietruszką i masłem czosnkowym z dodatkiem frytek belgijskich i surówki z kiszonej kapusty (21 zł),
– dorsz atlantycki smażony podany w towarzystwie warzyw z wody i zapiekanki ziemniaczanej (23 zł),
– łosoś pieczony w cieście francuskim podany na szpinaku z dodatkiem koziego sera (26 zł),
– podudzia z kurczaka pieczone w sosie BBQ podane z talarkami ziemniaczanymi i surówką z kapusty pekińskiej (20 zł),
– golonka z indyka długo pieczona w warzywach korzennych podana z ziemniakami puree i surówką z czerwonej kapusty (24 zł),
– pół kaczki pieczonej w jabłkach i miodzie lubaczowskim podane z kaszą gryczaną i buraczkami na ciepło (36 zł).
Restauracja czynna w godz. 12.00-20.00, rezerwacja stolików tel. +48 500 738 500.