Kolacja w zabytkowych wnętrzach
W środę, 8 marca br., na romantyczną kolację przy świecach w historycznych wnętrzach Restauracji Magnackiej na Zamku w Baranowie Sandomierskim zaprasza Szef Kuchni.
W środę, 1 marca br., w Popielec Karczma Pod Semaforem w Bachórzu zaprasza podróżnych na postne śledzie oraz kwasówkę.
Tradycja smaków tych ziem
We wnętrzu mieszczańskiej, przyrynkowej kamienicy pod nr 12, na rynku w Sanoku, znajdziecie Karczmę Jadło Karpackie, królestwo dobrych kucharek.
Postne śledzie smakują dzisiaj najlepiej
Dzisiaj 28 luty czyli „śledzik” i dlatego Restauracja Gościniec w Rzeszowie zaprasza na śledzika tradycyjnego z cebulką.
Smaki dla pań w pałacowych wnętrzach
Pałac Polanka w Krośnie zaprasza na dwie wyjątkowe imprez w dwa piątki: 3 marca oraz 10 marca br.
W piątek, 10 marca br., w Karczmie Jorgula w Nowej Dębie odbędzie się kameralny koncert Janusza Radka.
Kresowe Niedzielne Ostatki
W niedzielę, 26 lutego br., w Restauracji Kresowa Osada w Baszni Dolnej (gm. Lubaczów) przygotowano ciekawe menu na niedzielę ostatkową.
Tłusty Czwartek to staropolski zwyczaj i tradycja pieczenia oraz zjadania pączków, faworków (zwanych też chrustami), a także róż karnawałowych (to już rzadziej).
Karczma Pod Semaforem w Bachórzu k. Dynowa zaprasza 23 lutego br. przez cały dzień trwania Tłustego Czwartku na smażone na miejscu pączki.
Zakład Cukierniczo-Piekarniczy „Iza” Izabela Szczęch w Rzeszowie proponuje na ostatki pieczone, a nie smażone faworki.