Szynka biesiadna pilzneńska
17 lipca 2006 roku wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych. Producent: Przedsiębiorstwo Przemysłu Mięsnego „TAURUS” Sp. z o.o. w Pilżnie, ul. Legionów 58, tel. 014 67 06 130, www.stan-taurus.com.pl
Salceson wiejski pilzneński
17 lipca 2006 roku wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych. Producent: Przedsiębiorstwo Przemysłu Mięsnego „TAURUS” Sp. z o.o. w Pilźnie, ul. Legionów 58, tel. 014 67 06 130, www.stan-taurus.com.pl
Salceson dukielski
29 marca 2006 roku wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych. Producent: Zakład Mięsny „Jasiołka”, 38-450 Dukla, ul. Nadbrzeżna 1, tel. 013 43 308 02, www.jasiolka.com
Przysmak zapiekany markowski
10 października 2005 roku wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych. Producent: Zakład Uboju i Przerobu Mięsa Jan Fołta, 37-120 Markowa 409, tel. 017 226 55 57, www.markowska.pl
Pasztet zapiekany
10 marca 2006 roku wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych. Producent: Zakład Mięsny „Jasiołka”, 38-450 Dukla, ul. Nadbrzeżna 1, tel. 013 43 308 02, www.jasiolka.com
Kiszka pasztetowa dukielska
29 marca 2006 roku wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych. Producent: Zakład Mięsny „Jasiołka”, 38-450 Dukla, ul. Nadbrzeżna 1, tel. 013 43 308 02, www.jasiolka.com
Kiszka kaszana regionalna dukielska
29 marca 2006 roku wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych. Producent: Zakład Mięsny „Jasiołka”, 38-450 Dukla, ul. Nadbrzeżna 1, tel. 013 43 308 02, www.jasiolka.com