Gospodarstwo rolno-pasieczne oraz rozlewnia miodu we wsi Morawsko (powiat jarosławski) Nathalie i Jerzego Leban działa od ponad 10 lat.
We wsi Mszana (gm. Tylawa) od lat działa Rodzinne Gospodarstwo Ekologiczne „FIGA” Maziejuków o powierzchni 130 ha na rozłogach doliny Mszanki.
W Baranowie będą grać aż miło!
W niedzielę, 18 czerwca br., w Zamku w Baranowie Sandomierskim odbędzie się Przegląd Orkiestr Dętych.
Cztery wieki dobrego gotowania
Restauracja Zamkowa w Krasiczynie k. Przemyśla – obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - usytuowana jest w zabytkowych wnętrzach zamkowego przyziemia z przełomu XVI i XVII wieku.
Fasola wrzawska – czyli fasola tyczna „Piękny Jaś” uprawiana jest w północnej części Kotliny Sandomierskiej, w widłach Wisły i Sanu. Nazwa pochodzi od wsi Wrzawy, która stanowi centrum tego fasolowego „zagłębia”.
Pierogi z podkarpacką tradycją
„Pierożek” AR Szelc Sp. J. w Krośnie to typowa rodzinna firma założona w 1995 r. przez Marię Szelc - energiczną kobietę, która postanowiła podzielić się z innymi swoimi rodzinnymi przepisami na domowe dania.
Zakład Pieczywa Trwałego Bogumiła Ramska w Rzeszowie działa od lutego 1991 r. w segmencie produkcji wyrobów o przedłużonej trwałości typu paluszki i precle.
Owce wracają w Bieszczady?!
Bacówka Caryńskie stoi przy szlaku i można do niej wstąpić w drodze do kultowego schroniska Koliba, aby na własne oczy zobaczyć tradycyjną produkcję serów.
Najlepszy ser znajdziesz w Sandomierzu
VII edycja festiwalu „Czas Dobrego Sera” odbędzie się w dniach 17-18 czerwca br. (sobota-niedzielę) w Sandomierzu.
Wystawa Rolnicza „Agro Targi Wschód”
W dniach 17 i 18 czerwca br. (sobota-niedziela) w Skołoszynie koło Radymna odbędzie się wystawa targowa maszyn i urządzeń rolniczych połączona z panelem dyskusyjnym i prelekcjami naukowymi.