W Karczmie Pod Semaforem w Bachórzu na talerzu dostajemy dania swojskie, a jednocześnie tak unikalne w smaku.
Nasz dżem – mocno - wyróżniony
W konkursie „Najlepszy produkt tradycyjny 2017” - organizowanym podczas XI Targów Żywności Tradycyjnej Festiwal Podkarpackich Smaków w Górnie - dżem dereniowy uzyskał wyróżnienie.
Święto Podkarpackich Smaków już za nami
W trakcie XI Festiwalu Podkarpackich Smaków w Górnie do konkursu i oceny eksperckiej zgłoszono grubo ponad 100 produktów.
Jak smakuje Podkarpackie?
Podróż po naszym województwie udowadnia, że smakuje różnorodnie i bogato.
Najbardziej piwny weekend w mieście
Na smakoszy tego trunku czeka w Rzeszowie Weekend Konesera Piwa i Kuchni Piwnej, który oprócz rzemieślniczych piw oferuje także dania, do których przygotowania piwo było niezbędnym składnikiem.
Po staropolsku i w stylu folk
Restauracji Magnackiej zajmują zabytkowe wnętrza przyziemi zamku w Baranowie Sandomierskim, zwanego kiedyś „małym Wawelem”.
Co się śni Bieszczadnikowi?
„Sen Bieszczadnika” to najnowsze piwo browaru regionalnego Ursa Maior w Uhercach Mineralnych.
Muzeum Historyczne Miasta Tarnobrzega i Urząd Miasta Tarnobrzega zapraszają na IV Dzikowski Festiwal Nalewek, który rozpocznie się w niedzielę, 11 czerwca b.r., o godz. 12.00 w parku przy zamku hr. Tarnowskich w Dzikowie-Tarnobrzegu.
Zjedli, obejrzeli i nagrody przyznali
W Cieszanowie starosta lubaczowski oraz burmistrz miasta i gminy Cieszanów zorganizowali XVII Regionalny Przegląd Zespołów Folklorystycznych, Tradycyjnych Potraw i Sztuki Ludowej.
Już w sobotę, 10 czerwca br. o godz. 9.00 rozpocznie się uroczyste otwarcie Pijalni Czekolady w Korczynie k. Krosna, sygnowana przez Mirosława Pelczara, Mistrza Polskich Cukierników i uczestnika Mistrzostw Świata Cukierników.