Aktualności

Pierwsza o kulinariach ziemi przemyskiej

  • 12-11-2013
W niedzielę 6 października br. w Morawsku koło Jarosławia, w trakcie imprezy „Biesiada nad morawskim Łęgiem” zaprezentowana zostanie książka „Tradycyjne jadło pogranicza nadsańskiego”. To pierwsza pozycja o tradycyjnej...

Książka o tradycji Pogranicza

  • 11-11-2013
Powiat Lubaczowski i słowackie miasto Medzilaborce realizowały wspólnie projekt „Festiwal Kultury Polsko-Słowackiej - Dziedzictwo Kulturowe Sztuki Ludowej i Kulinarnej Pogranicza”. Jednym z jego elementów był „Festiwal Kultury...

Gęsina na świętego Marcina

  • 09-11-2013
Już po raz piąty w Polsce rozpoczyna się slowfoodowa akcja „Gęsina na św. Marcina”. Podobnie jak i w latach poprzednich opiera się ona przede wszystkim na współpracy z restauratorami. W tym roku blisko 60 restauracji rozsianych...

Jarmark Bożonarodzeniowy w Dębicy

  • 08-11-2013
Jerzy Gągała, zastępca burmistrza Miasta Dębicy, zaprasza wszystkich zainteresowanych na dziewięciodniowy Jarmark Bożonarodzeniowy, który odbędzie się w dniach 14-22 grudnia br. Organizacja Jarmarku planowana jest w centralnej części miasta...

Wieczór z Parzybrodą

  • 07-11-2013
W ramach cyklicznych, comiesięcznych imprez kulinarnych „Kuchnie Regionów” 8 listopada br. (piątek) tradycyjnie o godz. 19.00 w restauracji „Wesele” hotelu Bristol (Rynek 20-23) rozpocznie się wieczór z muzyką i kuchnią - tym razem - Wielkopolski.

Najlepsza setka kulinarna w Polsce.

  • 03-11-2013
W trzeciej edycji akcji rekomendacji najlepszych polskich restauracji „Poland 100 Best Restaurants Awards by Selgros 2013” o miano najlepszych ubiegało się 541 nominowanych. Najlepszą restauracją została „Romantyczna Hotel Spa Dr Irena Eris” ze Wzgórz Dylewskich.

Z szacunkiem do tradycji

  • 31-10-2013
Powiat ropczycko-sędziszowski wraz z Centrum Kultury w Ropczycach i Zespołem Szkół Agro-Technicznych w Ropczycach do końca tego roku realizuje projekt „System wsparcia i promocji produktu lokalnego i tradycyjnego...

Gęsina na św. Marcina

  • 30-10-2013
Mamy mały jubileusz – już po raz piąty w Polsce będziemy rozpoczynać slowfoodową akcję „Gęsina na św. Marcina”. Pięć lat temu, o gęsinie nikt nie mówił, nie była obecna w polskich restauracjach, zniknęła też z wiejskich...

Wieczór z Parzybrodą

  • 29-10-2013
W ramach cyklicznych, comiesięcznych imprez kulinarnych „Kuchnie Regionów” 8 listopada br. (piątek) tradycyjnie o godz. 19.00 w restauracji „Wesele” hotelu Bristol (Rynek 20-23) rozpocznie się wieczór z muzyką i kuchnią - tym razem - Wielkopolski...

Nietuzinkowe inicjatywy obywatelskie

  • 25-10-2013
Piernikowe spotkania, przestrzenna gra planszowa poświęcona kulturze lasowiackiej, nowe spojrzenie na obchody Narodowego Święta Niepodległości – m.in. takie inicjatywy otrzymały wsparcie finansowe w ramach projektu „Akademia słowa...
1  «««  260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268  »»»  285
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION