Aktualności

XVII Rykowisko Galicyjskie w Zagórzu

  • 22-08-2015
W sobotę, 22 sierpnia br., w ośrodku Zakucie w Zagórzu odbędzie się 17. edycja Rykowiska Galicyjskiego. W trakcie imprezy degustacja potraw myśliwskich oraz konkurs na najlepszą nalewkę myśliwską.

W Mucznem Festiwal Doliny Sanu

  • 21-08-2015
IV edycja Festiwalu Doliny Sanu rozpocznie się w sobotę, 22 sierpnia br. w Mucznem w Bieszczadach.

W Karpackiej Troi trwa Festiwal Archeologiczny Dwa Oblicza

  • 21-08-2015
Na terenie legendarnego grodziska i w parku archeologicznym leżącym u jego stóp tworzącym Skansen Archeologiczny w Trzcinicy koło Jasła, w dniach 21-23 sierpnia br. odbywa się kolejny Festiwal Archeologiczny Dwa Oblicza.

Jest takie cudne miejsce w Bieszczadach

  • 20-08-2015
Chata Wędrowca w Wetlinie, na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, znajduje się u podnóża Połoniny Wetlińskiej. Miejsce to lansuje trend nastawiony na przyjemność jedzenia i odkrywania nowych, niepowtarzalnych smaków. Wykorzystywane są lokalne produkty: kozie i owcze sery, jagnięcina, wołowina, produkty spożywcze wysokiej jakości, a także zioła z własnego ogrodu.

Z podkarpackich winnic dobre wina

  • 19-08-2015
Leszek Szczęch od 2009 r. prowadzi Winnicę Sztukówka (1 ha) w miejscowości Glinik Średni w pobliżu Frysztaka. Powstają tu wina wysokiej jakości o wdzięcznych, muzycznych nazwach: Lira Korbowa, Maryna, Bazuna, Suka czy Złóbcoki.

Mamy TOP 5 z Podkarpackiego

  • 18-08-2015
Polska Organizacja Turystyczna wytypowała atrakcje z każdego województwa, które ze względu na największy potencjał można traktować jako flagowe. Zakończyło się już głosowanie dotyczące hitów w Podkarpackiem. Najwięcej głosów zdobył skansen w Sanoku. Drugie miejsce zajęły renesansowe zamki w Krasiczynie i Baranowie Sandomierskim.

Bieszczadzka perełka kulinarna, i nie tylko

  • 18-08-2015
Kuchnia Karczmy Hotel Carpatia Bieszczadzki Gościniec w Smereku (na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki) przygotowuje dania polskie i regionalne. Potrawy sporządzonych są z wykorzystaniem ziół i sezonowych owoców runa leśnego.

U Mistrza Arkadiusza – jak zawsze – na bogato

  • 17-08-2015
Piątkowy wieczór z kuchnią bieszczadzką w Restauracji Wesele Hotelu Bristol w Rzeszowie okazał się ucztą na wielu poziomach, a bieszczadzkie ucztowanie uprzyjemniała pełna werwy muzyka na żywo

Nalewki stają w szranki

  • 17-08-2015
Konkurs na Najlepszą Nalewkę Galicji organizuje po raz kolejny Stowarzyszenie „Unia Przedsiębiorczych”. Zostanie on rozstrzygnięty podczas odbywającego się w dniach 21-23 sierpnia br. w Krośnie Święta Kultur Pogranicza „Karpackie Klimaty".

Warsztaty kulinarne „Grochem o kuchnię”

  • 17-08-2015
Bohaterem warsztatów organizowanych w skansenie - Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej - są rośliny strączkowe. 29 sierpnia br. przyrządzona zostanie zupa z soczewica z mięsem z drobiu, kugel ziemniaczany z sosem grochowym oraz fasola „Jaś” zapiekana na słodko.
1  «««  147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION