Jest takie cudne miejsce w Bieszczadach
Placek Gigant z Jagodami
Produkty ze Sklepiku Wędrowca
Chata Wędrowca w Wetlinie, na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, znajduje się u podnóża Połoniny Wetlińskiej. Jej wystrój zaskakuje ciepłem i rustykalną formą, szczególnie tych, którzy zachodzą tu po raz pierwszy. I to zarówno do Sklepiku Wędrowca na parterze, jak i restauracji z pijalnią piw słowackich i czeskich na piętrze. Współwłaściciel i jednocześnie Szef Kuchni Robert Żechowski serwuje tu dania kuchni polskiej oraz własne autorskie potrawy, starając się dochować wierności ideałom Slow Foodu. Miejsce to lansuje trend nastawiony na przyjemność jedzenia i odkrywania nowych, niepowtarzalnych smaków. Wykorzystywane są lokalne produkty: kozie i owcze sery, jagnięcina, wołowina, produkty spożywcze wysokiej jakości, a także zioła z własnego ogrodu.
Stałą pozycją jest Naleśnik Gigant z Jagodami certyfikowany jako Bieszczadzki Produkt Lokalny, a jego wygląd i receptura są przez lokal zastrzeżone w Urzędzie Patentowym RP. W 2015 r. szczególnie polecane są maczanka serowa na ciepło oraz jagnięcina w marynacie jogurtowej z pieca z ziemniakami z patelni i surówką.
W 2015 r. Robert Żechowski został wyróżniony jedną czapką Gault&Millau, prestiżowego przewodnika kulinarnego. Restauracja w 2016 r. nie będzie miała stałej karty. Menu będzie sezonowe, a do wyboru będą 2-3 dania autorskiego pomysłu Szefa Kuchni dziennie.