Aktualności

Święty Marcin pije wino, wodę pozostawia młynom...

  • 04-11-2015
W Narodowe Święto Niepodległości 11 listopada (w tym roku środa), w Dniu Świętego Marcina - kiedy na wielu polskich stołach króluje gęsina, Kresowa Osada w Baszni Dolnej (gm. Lubaczów) zaprasza na specjalne popołudnie i wieczór z polską gęsią owsianą.

Szarlotki czyli polskie jabłeczniki

  • 03-11-2015
I Podkarpacki Festiwal Szarlotki w Siedlisku Janczar już w niedzielę, 15 listopada br. w Pstrągowej.

Alpejsko - Karpackie Forum Współpracy - 21 listopada 2015 r.

  • 30-10-2015
Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia „Pro Carpathia” zaprasza przedsiębiorców i wytwórców produktów tradycyjnych, ekologicznych oraz przedstawicieli instytucji/podmiotów związanych z popularyzacją produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych do udziału w charakterze wystawcy w międzynarodowej imprezie targowo-konferencyjnej pod nazwą „Alpejsko-Karpackie Forum Współpracy”, które odbędzie się w dniu 21 listopada 2015 r. w Millenium Hall w Rzeszowie.

Podkarpackie na EXPO

  • 25-10-2015
W dniach 23-24 października br. tłumy odwiedziły Polski Pawilon na wystawie EXPO 2015 w Mediolanie. Przez dwa dni prezentowali się na nim wystawcy z Podkarpackiego. Zwiedzający ustawiali się w kolejce do spróbowania potraw przygotowywanych przez Adama Wałęgę, Szefa Kuchni Restauracji Oranżeria w Rzeszowa oraz Zdzisława Czepia z Zakładu Mięsnego „Jasiołka” w Dukli.

Wieczór z „Kuchnią Podkarpacką” na 5 z plusem

  • 24-10-2015
Na stołach Restauracji Wesele w Rzeszowie, na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, zagościła jesień, akcentami pomarańczowych dyń, czerwonych jabłek i jarzębiny ładowała otoczenie pozytywną energią. W takiej kolorowej scenerii odbyła się wyjątkowa kolacja, w której pierwsze skrzypce odgrywało jadło podkarpackie.

Uhonorowani

  • 24-10-2015
Stowarzyszenie „Pro Carpathia” przyznało honorowy tytuł Ambasadora Marki Podkarpackie Smaki trzem osobom, których działalność zawodowa wnosi wiele w propagowanie tradycji kulinarnej naszego województwa.

Moim zdaniem

  • 23-10-2015
- Wejście produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych na półkę sklepową Podkarpackie Smaki do polskiej Sieci Sklepów Spożywczych Frac to pierwsze tego typu działanie, na taką skalę w Polsce - mówi Ewelina Nycz, kierownik Biura Produktu Regionalnego, Tradycyjnego i Ekologicznego, Stowarzyszenie „Pro Carpathia” z Rzeszowa

Świat drewnianego „Sacrum”

  • 21-10-2015
Książka „Leksykon drewnianej architektury sakralnej województwa podkarpackiego”, pod redakcją Krzysztofa Zielińskiego, zajęła II miejsce w kategorii „Monografie oraz inne opracowania krajoznawcze” na XXIV Ogólnopolskim Przeglądzie Książki Krajoznawczej i Turystycznej w Poznaniu.

Świętowano 200-tny produkt na LPT

  • 18-10-2015
Urząd Marszałkowski w niedzielę, 18 października br. świętował uhonorowanie „boczku wędzonego z Wierzeic” z Masarni Osip w Wierzawicach dwusetnym wpisem z województwa podkarpackiego na Liście Produktów Tradycyjnych prowadzonej przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

A mówią, że u nas nic się nie da!!!

  • 17-10-2015
Bieszczadzkie Drezyny Rowerowe otrzymały na Międzynarodowych Targach w Poznaniu Certyfikat Polskiej Organizacji Turystycznej dla Najlepszego Produktu Turystycznego w 2015 r.
1  «««  141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION