Stowarzyszenie „Pro Carpathia” przyznało honorowy tytuł Ambasadora Marki Podkarpackie Smaki trzem osobom, których działalność zawodowa wnosi wiele w propagowanie tradycji kulinarnej naszego województwa.
W uznaniu za działania na rzecz rozwoju przetwórstwa i produkcji wysokiej jakości wyrobów opartych o tradycję i jakość uhonorowano Alinę Beclę – właścicielkę firmy „AWB” z Handzlówki, produkującej suszone owoce, warzywa i zioła oraz Mieczysława Miazgę - prezes Zakładu Mięsnego „Smak Górno” w Górnie, zakładu z jedną z największych ilości wyrobów zarejestrowanych na Liście Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa. Także współorganizatora Festiwalu Podkarpackich Smaków w Górnie.
Kolejny dyplom otrzymał Marcin Purgacz - nauczyciel w Zespole Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie w uznaniu za działania na rzecz propagowania tradycji kulinarnej regionu wśród młodego pokolenia kucharzy oraz za współpracę ze środowiskami Kół Gospodyń Wiejskich.