W grupie siła – 36 członków Klastra Podkarpackie Smaki
W dniu 7 marca br. odbyło się Posiedzenie Rady Klastra Podkarpackie Smaki, podczas którego przyjęto pięciu nowych członków Klastra. Obecnie Klaster liczy już 36 członków.
Relacja z Wilna - Klaster Podkarpackie Smaki
W dniach 26 – 27 lutego 2014 r. Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia „Pro Carpathia” uczestniczyło w międzynarodowej sesji treningowej w Wilnie na Litwie poświęconej tematyce klastrów, na której zaprezentowano również Klaster Podkarpackie Smaki.
Udział Członka Klastra Podkarpackie Smaki w unijnym projekcie „Podkarpacie stawia na zawodowców”
Dzięki udziałowi w unijnym projekcie „Podkarpacie stawia na zawodowców” 12 rzeszowskich szkół pozyska wyposażenie, które pozwali podnosić kwalifikacje kształcącej się w nich młodzieży. Uczniowie Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie (członek Klastra Podkarpackie Smaki) będą gotować na sprzęcie, który pozwoli im nauczyć się najnowszych technik gotowania.
Relacja Członka Klastra Podkarpackie Smaki z targów Grüne Woche
Po powrocie z targów Grüne Woche w Berlinie odwiedził nas Krzysztof Bałon z Ekologicznego Gospodarstwa Pszczelarskiego Na Podkarpaciu „Eko Bałon”, Członek Klastra Podkarpackie Smaki. Opowiedział o zadawanych mu przez Niemców pytaniach dotyczących ekologicznego pszczelarstwa w Podkarpackiem.
Członek Klastra Podkarpackie Smaki wprowadził nowy produkt na rynek polski
Wytwórnia Ciast I Lodów Santos Marek Bargieł z Krościenka Wyżnego (członek Klastra Podkarpackie Smaki) w styczniu 2010 r., jako pierwszy producent w Polsce, wprowadziła do sprzedaży Żurek Santos – zakwas z pszenicy orkiszowej. Nietypowe jest to, że żurek ten, jak też wcześniej wprowadzone do sprzedaży żurek – zakwas owsiano żytni i owsiano – pszenny to produkty cukierni, która posiada własny zakład przetwórstwa owocowo-warzywnego.
Klaster Podkarpackie Smaki ma już 31 członków
W dniu 12 grudnia br. odbyło się Posiedzenie Rady Klastra Podkarpackie Smaki, podczas którego przyjęto dwóch nowych członków Klastra.
Rada Klastra Podkarpackie smaki przyjęła dwóch nowych członków
W dniu 11 maja br. odbyło się Posiedzenie Rady Klastra Podkarpackie Smaki, podczas którego przyjęto dwóch nowych członków Klastra. Obecnie Klaster liczy już 29 członków.
Łódzkie targi dla naszych producentów udane
W dniach 11–13 października br. w Łodzi odbyły się VI Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Tradycyjnej NATURA FOOD. Stowarzyszenie „Pro Carpathia” zorganizowało wyjazd grupy podkarpackich producentów zrzeszonych w Klastrze Podkarpackie Smaki...
Ukraińscy producenci u „klastrowiczów”
Grupa ponad 20 właścicieli firm zajmujących się przetwórstwem rolno-spożywczym z terenu Zachodniej Ukrainy odwiedziła Rzeszów z okazji odbywającego w się tutaj w ostatni weekend Alpejsko-Karpackiego Forum Współpracy. Po jego..
Stowarzyszenie Pro Carpathia wraz ze Stowarzyszeniem Euroregion Karpacki po raz drugi zorganizowały w hali na Podpromiu w Rzeszowie w dniach 7-8 września br. „Alpejsko-Karpackiego Forum Współpracy”. Spośród 140 przygotowanych stoisk największym zainteresowaniem cieszyły się te oferujące produkty spożywcze.