Klaster Podkarpackie Smaki na Karpackich Klimatach w Krośnie
Podczas Karpackich Klimatów w Krośnie, które odbyły się w dniach 19-21 sierpnia 2016 r. nie mogło zabraknąć członków Klastra Podkarpackie Smaki oraz Szlaku Kulinarnego Podkarpackie Smaki oraz Nas.
Półka Podkarpackie Smaki na lotnisku Rzeszów-Jasionka
Podkarpackie produkty regionalne, tradycyjne i ekologiczne – wytwarzane przez nasze, regionalne firmy i przedsiębiorstwa rodzinne - zostały wprowadzone do sklepu Baltona na terenie międzynarodowego portu lotniczego Rzeszów-Jasionka w strefie „duty-free” (tzw. wolnocłowej). Sklep Baltona to wiodący operator sklepów wolnocłowych działających na lotniskach regionalnych w Europie.
Forum Klastrów Podkarpacia w Uniwersytecie Rzeszowskim
W dniu 27 czerwca br. w Uniwersytecie Rzeszowskim odbyło się spotkanie Forum Klastrów Podkarpacia. Spotkanie, którego gospodarzem był JM prof. dr hab. Sylwester Czopek, Rektor Uniwersytetu Rzeszowskiego zostało zorganizowane z inicjatywy prof. Aleksandra Bobko, Senatora RP, a także prezesa Marka Dareckiego, którego w tym dniu reprezentował Andrzej Rybka, dyrektor biura „Klaster Dolina Lotnicza”.
W Rzeszowie odbyło się Zgromadzenie Członków Klastra Podkarpackie Smaki
W dniu 8 czerwca 2016 r. w Rzeszowie odbyło się Zgromadzenie Członków Klastra Podkarpackie Smaki, którego Stowarzyszenie "Pro Carpathia" jest Animatorem.
Przyjęcie nowych członków do Klastra Podkarpackie Smaki
W dniu 11 maja br. odbyło się Posiedzenie Rady Klastra Podkarpackie Smaki, podczas którego przyjęto dwóch nowych członków Klastra. Obecnie Klaster liczy już 52 podmioty.
Klaster Podkarpackie Smaki na spotkaniu nt. Konkursu o status Krajowego Klastra Kluczowego
Wczoraj, 21 kwietnia 2016 r. w Ministerstwie Rozwoju odbyło się spotkanie informacyjne dla przedstawicieli klastrów zainteresowanych udziałem w Konkursie o status Krajowego Klastra Kluczowego, który ogłoszony będzie jeszcze w II kwartale 2016 r.
Nowi członkowie dołączyli do Klastra Podkarpackie Smaki
W dniu 1 kwietnia br. odbyło się Posiedzenie Rady Klastra Podkarpackie Smaki, podczas którego przyjęto czterech nowych członków Klastra. Obecnie Klaster liczy już 50 członków.
Klaster Podkarpackie Smaki powiększa się o nowego członka
W dniu 11 maja br. odbyło się Posiedzenie Rady Klastra Podkarpackie Smaki, podczas którego przyjęto jednego nowego członka Klastra. Obecnie Klaster liczy już 48 członków.
Członkowie Klastra Podkarpackie Smaki w „Żółtym Przewodniku” Gault&Millau
W tegorocznej edycji wśród wyróżnionych przedsiębiorców znalazło się kilku członków Klastra Podkarpackie Smaki, m.in. twórca wołoskich serów czyli Rodzinne Gospodarstwo Ekologiczne „FIGA” Maziejuków z Mszany oraz producent ekologicznych i długo dojrzewających wędlin Zakład Mięsny „Jasiołka” z Dukli.
Przybywa nowych członków w Klastrze Podkarpackie Smaki
W dniu 13 listopda br. odbyło się Posiedzenie Rady Klastra Podkarpackie Smaki, podczas którego przyjęto dwóch nowych członków Klastra. Obecnie Klaster liczy już 47 członków.