Członek Klastra Podkarpackie Smaki wprowadził nowy produkt na rynek polski
Wytwórnia Ciast I Lodów Santos Marek Bargieł z Krościenka Wyżnego (członek Klastra Podkarpackie Smaki) w styczniu 2010 r., jako pierwszy producent w Polsce, wprowadziła do sprzedaży Żurek Santos – zakwas z pszenicy orkiszowej. Nietypowe jest to, że żurek ten, jak też wcześniej wprowadzone do sprzedaży żurek – zakwas owsiano żytni i owsiano – pszenny to produkty cukierni, która posiada własny zakład przetwórstwa owocowo-warzywnego.
Klaster Podkarpackie Smaki ma już 31 członków
W dniu 12 grudnia br. odbyło się Posiedzenie Rady Klastra Podkarpackie Smaki, podczas którego przyjęto dwóch nowych członków Klastra.
Rada Klastra Podkarpackie smaki przyjęła dwóch nowych członków
W dniu 11 maja br. odbyło się Posiedzenie Rady Klastra Podkarpackie Smaki, podczas którego przyjęto dwóch nowych członków Klastra. Obecnie Klaster liczy już 29 członków.
Łódzkie targi dla naszych producentów udane
W dniach 11–13 października br. w Łodzi odbyły się VI Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Tradycyjnej NATURA FOOD. Stowarzyszenie „Pro Carpathia” zorganizowało wyjazd grupy podkarpackich producentów zrzeszonych w Klastrze Podkarpackie Smaki...
Ukraińscy producenci u „klastrowiczów”
Grupa ponad 20 właścicieli firm zajmujących się przetwórstwem rolno-spożywczym z terenu Zachodniej Ukrainy odwiedziła Rzeszów z okazji odbywającego w się tutaj w ostatni weekend Alpejsko-Karpackiego Forum Współpracy. Po jego..
Stowarzyszenie Pro Carpathia wraz ze Stowarzyszeniem Euroregion Karpacki po raz drugi zorganizowały w hali na Podpromiu w Rzeszowie w dniach 7-8 września br. „Alpejsko-Karpackiego Forum Współpracy”. Spośród 140 przygotowanych stoisk największym zainteresowaniem cieszyły się te oferujące produkty spożywcze.
Członek Klastra Podkarpackie Smaki trafił na półki niemieckich delikatesów
Ekologiczny miód leśny – jaworowy z Ekologicznego Gospodarstwa Pszczelarskiego „EKOBAŁON”, członka Klastra Podkarpackie Smaki, trafił na półki niemieckich delikatesów.
Klaster - aktywność naszą mocna stroną
Największe sukcesy odnoszą organizacje, które powstały z potrzeby współpracy jej członków. Dynamika rozwoju takiej grupy jest olbrzymia – przekonuje Krzysztof Staszewski, prezes Stowarzyszenia „Pro Carpathia”, organizacji pełniącej funkcję animatora Klastra Podkarpackie Smaki. – Po kilku miesiącach od rozpoczęcia działalności w klastrze zrzesza się już 27 podmiotów. A wszyscy nowi członkowie muszą być wcześniej zaakceptowani przez Radę Klastra, która szczegółowo analizuje składane wnioski - dodaje.
Jedźmy na największe targi żywności w Polsce
Stowarzyszenie „Pro Carpathia” zaprasza producentów z terenu województwa podkarpackiego do udziału w VI edycji największych polskich targów produktów ekologicznych, naturalnych i tradycyjnych. Targi Naturalnej Żywności...
Nowi członkowie dołączyli do Klastra Podkarpackie Smaki
W dniu 21 czerwca br. odbyło się Posiedzenie Rady Klastra Podkarpackie Smaki, podczas którego przyjęto dwóch nowych członków Klastra. Obecnie Klaster liczy już 27 członków.