Wydarzenia

Członek Klastra Podkarpackie Smaki wprowadził nowy produkt na rynek polski

  • 23-12-2013
Wytwórnia Ciast I Lodów Santos Marek Bargieł z Krościenka Wyżnego (członek Klastra Podkarpackie Smaki) w styczniu 2010 r., jako pierwszy producent w Polsce, wprowadziła do sprzedaży Żurek Santos – zakwas z pszenicy orkiszowej. Nietypowe jest to, że żurek ten, jak też wcześniej wprowadzone do sprzedaży żurek – zakwas owsiano żytni i owsiano – pszenny to produkty cukierni, która posiada własny zakład przetwórstwa owocowo-warzywnego.

Klaster Podkarpackie Smaki ma już 31 członków

  • 12-12-2013
W dniu 12 grudnia br. odbyło się Posiedzenie Rady Klastra Podkarpackie Smaki, podczas którego przyjęto dwóch nowych członków Klastra.

Rada Klastra Podkarpackie smaki przyjęła dwóch nowych członków

  • 21-10-2013
W dniu 11 maja br. odbyło się Posiedzenie Rady Klastra Podkarpackie Smaki, podczas którego przyjęto dwóch nowych członków Klastra. Obecnie Klaster liczy już 29 członków.

Łódzkie targi dla naszych producentów udane

  • 15-10-2013
W dniach 11–13 października br. w Łodzi odbyły się VI Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Tradycyjnej NATURA FOOD. Stowarzyszenie „Pro Carpathia” zorganizowało wyjazd grupy podkarpackich producentów zrzeszonych w Klastrze Podkarpackie Smaki...

Ukraińscy producenci u „klastrowiczów”

  • 11-09-2013
Grupa ponad 20 właścicieli firm zajmujących się przetwórstwem rolno-spożywczym z terenu Zachodniej Ukrainy odwiedziła Rzeszów z okazji odbywającego w się tutaj w ostatni weekend Alpejsko-Karpackiego Forum Współpracy. Po jego..

Kulinaria wygrały

  • 09-09-2013
Stowarzyszenie Pro Carpathia wraz ze Stowarzyszeniem Euroregion Karpacki po raz drugi zorganizowały w hali na Podpromiu w Rzeszowie w dniach 7-8 września br. „Alpejsko-Karpackiego Forum Współpracy”. Spośród 140 przygotowanych stoisk największym zainteresowaniem cieszyły się te oferujące produkty spożywcze.

Członek Klastra Podkarpackie Smaki trafił na półki niemieckich delikatesów

  • 12-08-2013
Ekologiczny miód leśny – jaworowy z Ekologicznego Gospodarstwa Pszczelarskiego „EKOBAŁON”, członka Klastra Podkarpackie Smaki, trafił na półki niemieckich delikatesów.

Klaster - aktywność naszą mocna stroną

  • 29-07-2013
Największe sukcesy odnoszą organizacje, które powstały z potrzeby współpracy jej członków. Dynamika rozwoju takiej grupy jest olbrzymia – przekonuje Krzysztof Staszewski, prezes Stowarzyszenia „Pro Carpathia”, organizacji pełniącej funkcję animatora Klastra Podkarpackie Smaki. – Po kilku miesiącach od rozpoczęcia działalności w klastrze zrzesza się już 27 podmiotów. A wszyscy nowi członkowie muszą być wcześniej zaakceptowani przez Radę Klastra, która szczegółowo analizuje składane wnioski - dodaje.

Jedźmy na największe targi żywności w Polsce

  • 30-06-2013
Stowarzyszenie „Pro Carpathia” zaprasza producentów z terenu województwa podkarpackiego do udziału w VI edycji największych polskich targów produktów ekologicznych, naturalnych i tradycyjnych. Targi Naturalnej Żywności...

Nowi członkowie dołączyli do Klastra Podkarpackie Smaki

  • 21-06-2013
W dniu 21 czerwca br. odbyło się Posiedzenie Rady Klastra Podkarpackie Smaki, podczas którego przyjęto dwóch nowych członków Klastra. Obecnie Klaster liczy już 27 członków.
«««  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7  »»»  
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION