Wydarzenia

Udział Klastra Podkarpackie Smaki na I Turnieju Winobrania Dziennikarzy

  • 08-10-2015
Zwycięska drużyna w składzie: Ewa Kurzyńska, Anna Janik, Bartek Frydrych (Nowiny), Agata Kulczycka (Gazeta Wyborcza) i Katarzyna Szczęch (Klaster Podkarpackie Smaki) uzbierała w 15 minut aż 153 kg białych winogron szczepu Seyval.
2 miejsce i 119 kg uzbierali: Jolanta Danak-Gajda (Radio Rzeszów), Andrzej Baran (Radio ESKA), Dorota Zańko (gospodarkapodkarpacka.pl), Krzysztof Zieliński (Szlak Kulinarny Podkarpackie Smaki) i Małgorzata Froń (Nowiny).

3 lokatę (117 kg) zajęła drużyna w składzie: Agnieszka Pipała (Polska Agencja Prasowa), Roman Rzońca (TVP Rzeszów, mojrzeszow.pl), Michał Szal, Dominika Latańska (Błękitna TV) oraz Jacek Stachiewicz (Karpacki Przegląd Gospodarczy).

- Jesteśmy w trakcie winobrania. Zerwane przez dziennikarzy winogrona trafiły od razu do przeróbki na wino, które wytwarzamy tradycyjnymi metodami. Redaktorzy zobaczyli, jak wygląda krok po kroku

produkcja wina. To ważny element enoturystyki, którą popularyzujemy. Nasza winnica ma wszelkie atuty, by to robić – podkreśla Paweł Kobosz, właściciel Winnicy Maria Anna.

 

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION