KALENDARZ IMPREZ

Poniedziałek, 6 Kwietnia 2020
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Wydarzenia

Klaster Podkarpackie Smaki podczas Konferencji Zdrowie i ekologia na co dzień

  • 29-10-2014

W dniu 28 października 2014 r. w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie odbyła się Konferencja Zdrowie i ekologia na co dzień, organizowana przez Polską Akademię Zdrowia. Celem Konferencji było pozyskanie wiedzy o zdrowiu, w partnerstwie z RARR i Ideą tego wydarzenia, było pokazanie oraz zwrócenie uwagi na to, jak istotnym elementem egzystencji jest żywność, indywidualna dieta, a także aktywność fizyczna i jak te trzy elementy wpływają na jakość naszego życia. Omówione zostały m. in. tematy tj. Wpływ rolnictwa na zdrowie ludzi, zwierząt i  środowiska.  Lokalny  Plan  działania (Sir Julian Rose, Jadwiga Łopata), Genetycznie modyfikowana żywność – udowodnione zagrożenie zdrowotne (prof. Leszek Woźniak), Ekomedycyna (Jerzy Maslanky) i inne. W konferencji uczestniczyły osoby, którym nie jest obojętny zdrowy styl życia, a także ekologiczna żywność.

 

Członkowie Klastra Podkarpackie Smaki tj. Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe „AWB" ALINA BECLA z Handzlówki, Gospodarstwo Rolno-Pasieczne J.N. LEBAN  z Muniny oraz Restauracja „u Schabińskiej” z Jasła uświetnili konferencję bogactwem swoich produktów ekologicznych i regionalnych.

 

„AWB
„AWB", Gospodarstwo...
Restauracja „u Schabińskiej” z Jasła
Restauracja „u Schabińskiej”...
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION