Wydarzenia

Członek Klastra Podkarpackie Smaki wśród zwycięzców konkursu

  • 29-11-2014
Linia „Podkarpacie Skarby” z Górna to tradycyjne produkty w słojach, które smakują jak wyroby dawnych mistrzów masarskich. Wszystkie cztery przysmaki są robione wg tradycyjnych metod:
- Kiełbasianka z Górna - z mięsa wieprzowego z dodatkiem naturalnych przypraw, czosnku, pieprzu, soli i jest zapiekana w piecu.
- Golonka w słoju z Górna - oparta na starej recepturze, ma i delikatny smak, choć nie zawiera wyszukanych przypraw.
- Boczek w słoju z Górna - to podstawa dawnych biesiadnych stołów i ma chyba najdłuższe tradycje spożywania.
- Pasztet tradycyjny w słoju z Górna - delikatny smak jest robiony z wysokiej jakości mięsa i podrobów, a jego zwarta konsystencja ułatwia smarowanie.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION