W dniach 14-17 lutego br. w mieście Norymberga na terenie państwa niemieckiego odbyły się międzynarodowe targi żywności ekologicznej BIOFACH. Impreza ta od lat uważana jest w Europie za jedno z największych wydarzeń poświęconych żywności wysokiej jakości. Wydarzenie to miało na celu zrzeszenie regionalnych oraz zagranicznych producentów z 5 kontynentów, którzy zaprezentują swoje produkty.
Targi BIOFACH to również przestrzeń do zbierania pomysłów, inspiracji oraz do nawiązywania wyjątkowo cennych kontaktów. Uczestnicy tego wydarzenia mieli okazję do wymienienia się cennymi wskazówkami oraz wartościami dotyczącymi aktywnego tworzenia zrównoważonej przyszłości. BIOFACH promuje tematy takie jak poszerzanie swoich horyzontów, uczenie się nowych rzeczy oraz patrzenie na teraźniejszość z innej perspektywy.
Polskie stoisko na BIOFACH-u wyróżniało się pomysłowością oraz jakością prezentowanych wyrobów. Uczestnikiem targów w Norymberdze było Stowarzyszenie Polska Ekologia, które zaprezentowało uczestnikom wydarzenia najlepsze polskie smaki i tradycje kulinarne.