Aktualności

Dzieło mieleckich piekarzy

  • 16-06-2014
Po trzech miesiącach próbnych wypieków i tworzenia nowej receptury w mieleckiej piekarni „Chleb z Pieca” Grażyny i Witolda Kłaczyńskich (członka Klastra Podkarpackie Smaki) powstał chleb z mąki razowej pełnoziarnistej typ 2000 z dodatkiem 40% płatków owsianych, bez drożdży, na zakwasie żytnim, z obniżoną zawartością soli. Dzieło mieleckich piekarzy wzbudza szczególne zainteresowanie osób interesujących się fitnessem oraz zdrowym stylem życia. To już szósty produkt unikatowy w skali Polski, rodem z mieleckiej piekarni.

Agroturystyka na najwyższym poziomie

  • 15-06-2014
Farma Albert Korzenie z Pruchnika promuje się pod hasłami: agroturystyka, jazda konna i kozie sery, które wędzą na drewnie z jabłoni. W sprzedaży mają także domowe wypieki. Potrafią z własnych wyrobów oraz kupionych produktów zrobić ucztę kulinarną, która zadowoli niejedno podniebienie. A jak już brzuchy są pełne i humory dopisują wtedy można zrobić sobie wycieczkę konna lub na kucu.

Jak co roku Festiwal w Górnie

  • 15-06-2014
Stowarzyszenie „Pro Carpathia”, Samorząd Województwa Podkarpackiego, Gmina i Miasto Sokołów Małopolski oraz Zakład Mięsny „Smak Górno” zapraszają na VII Targi Żywności Tradycyjnej „Festiwal Podkarpackich Smaków”. Impreza odbędzie się w niedzielę 15 czerwca br. w godz. 10.00-19.00 na terenie KS „Górnovia” w Górnie.To coroczna impreza, przyciągająca ponad stu wystawców oraz kilka tysięcy zwiedzających. Festiwal jest miejscem, w którym można przekonać się jak wygląda tradycja kulinarna województwa podkarpackiego. Co ważne oprócz stowarzyszeń i kół gospodyń wiejskich coraz częściej pojawiają się tutaj firmy, których produkcja opiera się o jakość i tradycję. Nowością wprowadzoną w tym roku ma być Aleja Podkarpackich Smaków oraz akcja Wielkie Grillowanie z udziałem m.in. polityków.

W kręgu tradycji i kultury w Beskidzie Dukielskim

  • 14-06-2014
Warsztaty pisania ikon, ceramiczne, zielarskie, plecionkarskie oraz serowarskie to tylko niektóre formy zainteresowania najmłodszych mieszkańców Dukli tradycją i kulturą Beskidu Niskiego.

Z fotoaparatem chadzać po winnicy

  • 14-06-2014
Zapraszam do wzięcia udziału w organizowanym przez Jasielskie Stowarzyszenie Winiarzy „Vinum pro cultura” konkursie fotograficznym „Winorośl w obiektywie". Jury przewodniczy rzeszowski fotograf Tadeusz Poźniak. Z najciekawszych fotogramów – termin zsyłania gotowych prac mija 15 sierpnia br. - przygotowana zostanie wystawa, a zwycięzcy otrzymają atrakcyjne nagrody.

Już niebawem pojawi się URSA RZEŹNIK

  • 14-06-2014
Bieszczadzki Browar Rzemieślniczy Ursa Maior w Uhercach Mineralnych przygotowuje specjalne piwo, które powstaje z myślą o uczestnikach legendarnego ultramaratonu Bieg Rzeźnika. Impreza odbędzie się 20 i 21 czerwca br. w Bieszczadach.

Ulanów zaprasza także kulinarnie

  • 13-06-2014
W niedzielę, 15 czerwca br. od godz. 15.00 na Stadionie MSK RETMAN w Ulanowie zorganizowany zostanie kiermasz produktów lokalnych.

Dwie imprezy w jednej

  • 13-06-2014
W niedzielę, 15 czerwca br. o godz. 15.00 na Stadionie w Roźwienicy rozpocznie się III Gminny Festyn Rodzinny oraz Regionalne Święto Miodu.

Kolejny EkoBazar w CH Plaza Rzeszów

  • 12-06-2014
Ekologiczne wędliny, ciasta, pieczywo litewskie, miody oraz oscypki - to wszystko można kupić do niedzieli 15 czerwca br. w rzeszowskiej Plazie. Całość zlokalizowaną na parterze można odwiedzać codziennie w godz. 10.00- 20.00.

Kultowe miejsce powraca

  • 12-06-2014
W środę 11 czerwca br. swoje podwoje cichutko otworzyła kawiarnia „Stary Piernik”, zlokalizowana przy ulicy Kościuszki 9 w Rzeszowie. W godz. 12.00-16.00 w kawiarnianym ogródku gra muzyka na żywo. Lokal zaprasza wszystkich wielbicieli spędzania czasu w towarzystwie dobrej kawy...
1  «««  211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219  »»»  285
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION