Aktualności

Dzieło mieleckich piekarzy

  • 16-06-2014
Po trzech miesiącach próbnych wypieków i tworzenia nowej receptury w mieleckiej piekarni „Chleb z Pieca” Grażyny i Witolda Kłaczyńskich (członka Klastra Podkarpackie Smaki) powstał chleb z mąki razowej pełnoziarnistej typ 2000 z dodatkiem 40% płatków owsianych, bez drożdży, na zakwasie żytnim, z obniżoną zawartością soli. Dzieło mieleckich piekarzy wzbudza szczególne zainteresowanie osób interesujących się fitnessem oraz zdrowym stylem życia. To już szósty produkt unikatowy w skali Polski, rodem z mieleckiej piekarni.
Chleb razowy pełnoziarnisty z płatkami owsianymi można kupić w stoiskach firmowych oraz w sklepie online, a powstaje w Mielcu przy ul. Dworcowej 4 (C.H. Pasaż). Dostępny jest także w Galerii Dębickiej i Galerii Raj w Dębicy, w Galerii Aura w Mielcu, w Galerii Millenium Hall i Galerii Nowy Świat w Rzeszowie, w Przeworsk, na Starym Kleparzu w Krakowie, w Galerii Sandecja i Galeria Europa II w Nowym Sączu oraz w Galerii Tarnovia w Tarnowie. Szczegóły i lista sklepów na: www.chlebzpieca.net.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION