Dania i potrawy

Pielmieny

Przepis: Marianna Jara, Hrabowiec

Zaprawa z warzyw do dziczyzny

Wykonanie: Warzywa umyć, pokroić w cienkie talarki, dodać olej, cukier, zmiażdżone przyprawy i ugniatać ręką tak długo aż puszczą sok. Mięso natrzeć warzywami i włożyć do dopasowanej wielkością miski.

Pieczeń wołowa z jarzynami

Przepis: Koła Gospodyń Wiejskich z gmin: Solina, Baligród, Cisna, Olszanica, Lesko, Uherce Mineralne

Pęczak zapiekany w kapuście

Przepis: Beskid Dukielski

Pączki kartoflane pieczone z serem (fuczky)

Przepis: Maria Gocz, Zyndranowa (Beskid Dukielski)

Pancaki – jęczmienne krupy.

Przepis: Tereza Kyszczak – Tradycijni lemkiwśki strawy

Pamuła z jeżyn

Przepis: Pelagia Surdel (gmina Brzostek)
1  «««  15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23  »»»  34
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION