Pierogi ruskie
Przepis: z zeszytu babci Katarzyny Łukowicz, kurs gotowania 1955 rok (gmina Brzostek)
Pierogi razowe pieczone
Przepis: Aniela Stec, Olchowce
Pierogi razowe pieczone
Przepis: członkinie Koła Gospodyń Wiejskich z Równego (Beskid Dukielski)
Pierogi razowe
Przepis: Gospodarstwo Agroturystyczne Krystyny Kowalskiej Zyndranowa 23, 38-454 Tylawa, tel. 013 4331163, 693 673 583 (Beskid Dukielski)
Pierogi pieczone z kaszą gryczaną
Przepis: Beskid Dukielski
Pierogi z kaszą gryczaną
Przepis: Koła Gospodyń Wiejskich z gmin: Solina, Baligród, Cisna, Olszanica, Lesko, Uherce Mineralne
Pierogi Dominika
Przepis: Olga Sokół, Lubatowa (Beskid Dukielski)