Aktualności

Może zamiast po tabletki sięgnij po miód

  • 04-05-2017
Miód jest jedynym produktem, który się nie psuje, może ulec jedynie zakwaszeniu, na przykład w kontakcie z ludzką śliną. W grobowcach faraonów znajdowano miód nadający się nadal do spożycia.

Przez internet w świat

  • 03-05-2017
Stowarzyszenie „Pro Carpathia” stawia na wyrobionych klientów, którzy potrafią docenić wyroby powstałe w rodzinnych firmach, o wysokiej jakości i opartych o lokalną tradycję.

Jest takie miejsce w Bieszczadach…

  • 02-05-2017
W Sklepiku Wędrowca w Wetlinie - na trasie zwiedzania Wysokich Bieszczadów - znajdziecie niezwykłej jakości wyroby artystyczne i produkty spożywcze.

Wiosenna karta Grzegorza Bednarczyka

  • 01-05-2017
Karczma Polska w Mielcu wyróżnia się oryginalnym wystrojem wnętrz, niepowtarzalną atmosferą i swojskim klimatem.

Miód, dobry bo podkarpacki

  • 29-04-2017
Tradycja w liczącym 240 uli Ekologicznym Gospodarstwie Pszczelarskim na Podkarpaciu EKO BAŁON w Niżnej Łące – własność Marty i Krzysztofa Bałon - kontynuowana jest już w trzecim pokoleniu.

Pasztety, pierś kaczki i falafel...

  • 28-04-2017
W ramach Restaurant Week tym razem dziennikarze kosztowali kuchni autorstwa Doroty Pajęckiej, która z powodzeniem szefuje w Restauracji Hotelu Ambasadorskiego w Rzeszowie.

Eko Jarmark „Jedzmy Swoje”

  • 28-04-2017
W środę, 3 maja br., w godz. 12.00-19.00 we wsi Daliowa (gm. Jaśliska) Fundacja Pomosty Karpat, Gmina Jaśliska oraz Dziki Beskid zapraszają na Beskidzki Eko Jarmark.

Z archeo-pomysłem

  • 28-04-2017
Podczas długiego majowego weekendu (29.04 – 03.05), warto odwiedzić Skansen Archeologiczny Karpacka Troja w Trzcinicy k. Jasła, leżącego u stóp legendarnego grodziska z czasów plemiennych.

Smaki lata od piątku

  • 27-04-2017
Grillowanie na rzeszowskim Rynku - w dniach 28-30 kwietnia br. w Starym Browarze Rzeszowskim przygotowywane będą cztery rodzaje steków, oraz cztery rodzaje burgerów.

Wesele z dobrym smakiem

  • 27-04-2017
Zadanie posmakowania i opisania swoich wrażeń – w ramach wydarzenia Restaurant Week w Rzeszowie – w Restauracja Wesele wzięli na siebie dziennikarze.
1  «««  89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION