Rok temu było ich zaledwie kilka, a teraz 20 Półek Podkarpackie Smaki czeka na turystów i autochtonów zainteresowanych naszymi tradycyjnymi, regionalnymi i ekologicznymi wyrobami.
„Zatowarowane” na ful w suche produkty (czekolady, słodycze, susze owocowe i warzywne, herbaty, przegryzki, obwarzanki itp.) wytwarzane przed podkarpackie, rodzinne firmy. W sumie „na liście płac” mamy już 16 producentów oferujących ponad 100 produktów suchych.
W tym roku widać duże zainteresowanie „Podkarpackimi Smakami” wśród obiektów odwiedzanych licznie przez turystów. Nowe adresy półek to Chata Wędrowca w Wetlinie, Zamek w Baranowie Sandomierskim, Karczma Polska w Mielcu czy Restauracja Myczkowianka w Myczkowcach (poniżej zapory).
Ale nie mniejsze zainteresowanie budzą „nasze” półki - wstawione w ubiegłym roku - w miejscach z dużym natężeniem ruchu klientów, do których należy niewątpliwie Oberża Zakapior w Polańczyku, Zajazd pod Caryńską w Ustrzykach Górnych, Zamek w Krasiczynie, Karczma Pod Semaforem w Bachórzu na rozstaju dróg, czy też foyer Hotelu Nafta Krosno w Krośnie.
Cieszą także decyzje samodzielnych handlowców, którzy decydują się na wstawienie produktów „Podkarpackie Smaki” na własne półki sklepowe. Od ubiegłego roku taką właśnie – absolutnie pozytywną – decyzję podjęli licencjobiorcy sklepu z sieci SPAR w Krościenku Wyżnym.