Restauracja Radość - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - (Rzeszów, Rynek 24) z kuchnią autorską Macieja Pasternaka pod koniec kwietnia br. wprowadziła sezonowe menu wiosenno-letnie i chwalili się swoimi ciekawymi pomysłami.
Warto wybrać się do tego przestronnego wnętrza, rozrzuconego na kilku poziomach zabytkowej kamienicy w wyjątkowo przyjaznej i ciepłej artystycznej aranżacji.
Znajdziecie tu oryginalne dania będące kulinarną emanacją osobowości Szefa Kuchni Macieja Pasternaka. Charakteryzuje ją z jednej strony biegła znajomość współczesnych trendów w gastronomii, a z drugiej fascynacja tradycją kulinarną naszego regionu.
Jeżeli więc chcecie zobaczyć i posmakować łężni bieszczadzkich to zajrzyjcie tam. Ale nie mniej ciekawie na talerzu prezentuje się sandacz. A desery to już małe dzieła sztuki, które najpierw oglądamy, a później ostrożnie smakujemy.