Aktualności

Wyróżnienie za „delikatną kaczkę”

  • 16-06-2015
Zespół Szkół Gospodarczych w Rzeszowie wziął udział w Ogólnopolskim Finale IV edycji Konkursu dla ponadgimnazjalnych szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący polskie produkty, zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację w Unii Europejskiej. Wśród laureatów znalazł się Oskar Dąbrowski, uczeń ZSG.

Mocne głowy i wyborne smaki

  • 15-06-2015
Ogólnopolski Festiwal Nalewek organizowany na Zamku Dzikowskim w Tarnobrzegu ma szansę stać się jedną z najciekawszych imprez "nalewkowych" w Polsce.

Wyróznienie dla rzeszowskiej restauracji

  • 15-06-2015
Team Dorota Pajęcka i Grzegorz Bąk z restauracji Hotelu Ambasadorskiego w Rzeszowie zajęli 3 miejsce w VII Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”.

Zwycięzcy Festiwalu Podkarpackich Smaków 2015

  • 14-06-2015
W trakcie niedzielne imprezy poświęconej produktom tradycyjnym z województwa podkarpackiego, która po raz 9. odbyła się w Górnie wybrano te potrawy, dania i wyroby, które zdaniem jurorów były najciekawsze. Przy punktacji brano pod uwagę smak, dostępność i rozpoznawalność wyrobu, jego historię oraz oryginalność i sposób prezentacji, a także estetykę podania.

Festiwal Podkarpackich Smaków po raz 9.

  • 13-06-2015
W niedzielę, 14 czerwca br., na stadionie sportowym w Górnie odbędzie się IX edycja Targów Żywności Tradycyjnej „Festiwal Podkarpackich Smaków”, największa w regionie impreza promująca tradycyjne kulinaria. Weźmie w niej udział ponad 100 wystawców z terenu województwa podkarpackiego.

II Dzikowski Festiwal Nalewek tuż tuż

  • 13-06-2015
Muzeum Historyczne Miasta Tarnobrzega organizuje kolejny, II Dzikowski Festiwal Nalewek. Impreza odbędzie się w niedzielę, 14 czerwca br. w godz. 12.00- 18.00 w parku przy Zamku Dzikowskim (ul. Sandomierska 27).

Mamy wreszcie w Rzeszowie wielką piwną imprezę

  • 11-06-2015
W dniach 12-14 czerwca br. (piątek-niedziela) na skwerze Millenium Hall (ul. Kopisto 1) odbędzie się pierwszy festiwal piw rzemieślniczych w Rzeszowie. Ideą przeglądu jest prezentacja bogactwa browarów rzemieślniczych i piwnego profilu naszego miasta.

Edukacja w naturalnych klimatach

  • 10-06-2015
Warsztaty serowarsko-chlebowe w Podkarpackiem - w dniach 13-14 czerwca br. (sobota-niedziela) w Gospodarstwie Agroturystycznym Farma Albert Korzenie (Pruchnik, ul. Korzenie 27) będziemy można warzyć sery i piec chleby na zakwasie.

Nasze pierogi z Krosna

  • 09-06-2015
Europa już poznała smak ich pierogów. Teraz ruszyli na podbój Azji. W Tokio, na targach IFIA/Health Food Exposition JAPAN 2015 pierogi z mięsem i z kapustą „Made in Pierożek” były jednym z hitów degustacji.

Podkarpackie na drugim miejscu

  • 08-06-2015
Tegoroczna odsłona konkursu na „Najlepsze Europejskie Destynacje Turystyczne EDEN - Turystyka i lokalna gastronomia" wkroczyła w ostatni etap. Wyłoniono 5 finalistów, wśród nich Szlak Kulinarny Podkarpackie Smaki. Rywalizuje on ostro z Poznaniem, Mazowszem, Śląskiem i Białowieżą.
1  «««  157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION