W spotkaniu, które zostało poświęcone idei działalności klastrów na rzecz rozwoju województwa podkarpackiego. W strukturze klastrowej kluczowym znaczeniem jest oferowanie wysoko jakościowych produktów, dzięki którym możliwe jest dotarcie do zróżnicowanej w gustach rzeszy konsumentów. Klaster Podkarpackie Smaki zrzeszający przedsiębiorców produkujących wyroby regionalne, tradycyjne i ekologiczne skutecznie pobudza życie gospodarcze na terenie województwa podkarpackiego i tym samym znajduję szerokie grupy odbiorców oferowanych produktów.
Oprócz Klastra Podkarpackie Smaki w spotkaniu udział wzięli przedstawiciele klastrów działających na terenie naszego województwa, m. in.: Doliny Lotniczej, Klastra Zdrowia i Turystyki „Uzdrowiska – Perły Polski Wschodniej”, Podkarpackiej Izby Rolnictwa Ekologicznego, Klastra Jakości Życia – Kraina Podkarpacie, Klastra Dolina Ekologicznej Żywności.
Zdjęcie źródło: http://aleksanderbobko.pl/o-klastrach-w-uniwersytecie-rzeszowskim/