Wyroby mleczne

Gomółki

2 kg sera, 5 żółtek, 5 ząbków czosnku, 1 łyżka soli

Wykonanie: Dobrze odciśnięty ser przemleć przez maszynkę lub zmiksować, dodać żółtka, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól. Wymieszać i formować gomółki. Położyć na deseczce i suszyć w ciepłym miejscu. Gdy podeschną posmarować żółtkiem i włożyć na chwilę do piekarnika.

Przepis: Markowa
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION