Wyroby mleczne

Ser smażony

Składniki: 1 kg sera białego, 1 litr słodkiego mleka, 2 jajka 10 dag masła, sól, kminek

Wykonanie: Mleko wlewamy do garnka, wkładamy ser, podgrzewamy. Po oddzieleniu się sera od serwatki, odcedzamy przez sito (durszlak). Przekładamy do brytfanny, dodajemy jajka, masło, (kminek lub paprykę), smażymy do całkowitego roztopienia się sera. Wykładamy na stolnice i formujemy wałki.

Przepis: Zofia Kielar, Markowa
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION