Dania i potrawy

Mastywo

Składniki: 2 litry mleka, 4 łyżki maki, 2 jajka, 1 łyżka masła, pół łyżki soli

Wykonanie: Zagotować 1 - 2 litry mleka, 3- 4 łyżki mąki, 2 jaja rozkłócić w chłodnym mleku, wlać do gorącego mleka, aby się pogotowało, dodać 1 łyżkę masła, sól. Można dodać cukru do smaku. Jeść z chlebem.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION