Dania i potrawy

Maczanka

Składniki: 1 kg drobiowych podrobów, 1 marchew, 1 pietruszka, 1 cebula, 1 łyżka mąki, pół łyżki soli, pół łyżki pieprzu


Wykonanie: Drobiowe podroby, obmyć, drobno pokroić, postawić do ugotowania, potem dodać pokrojoną marchew, pietruszkę, podsmażoną cebulę. Na koniec dodać podsmażonej mąki, rozpuszczonej rosołem albo wodą, sól, pieprz. Potrawę przyozdobić zielona pietruszką. Maczankę jadano zwykle z chlebem.


Przepis: Tereza Kyszczak – Tradycijni lemkiwśki strawy

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION