Dania i potrawy

Kwasówka (kysełycia)

Składniki: wywar z kości wołowych, kwas z kiszonej kapusty (ok. 1 litr), kilka suszonych grzybów ugotowanych i posiekanych
Wykonanie: Kwas z kapusty wlać do wywaru z kości , dolać wywar z grzybów oraz posiekane grzybki i zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podbić śmietana z mąką i ponownie zagotować. Podawać z gotowanymi ziemniakami, jajkiem lub kaszą.

Przepis: Huzele (gmina Lesko)
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION