Dania i potrawy

Krężałki

Składniki: 1 duża kapusta, 1 główka czosnku, sól, czysta woda (źródlana lub mineralna niegazowana), olej lub śmietana

Wykonanie: Sposób wykonania: Kilka małych główek kapusty podzielić na ćwiartki i ugotować. Jak będą miękkie odlać wodę i zostawić do ostygnięcia. Zagotować wodę, ostudzić, rozgnieść 5 ząbków czosnku i połączyć z ostudzoną soloną wodą. Włożyć do naczynia ugotowaną kapustę, zalać zalewą i odstawić na kilka godzin. Podawać z ziemniakami. Można polać śmietaną lub olejem słonecznikowym.

Przepis: Anastazja Krech, Jałowe (gmina Ustrzyki Dolne)
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION