Dania i potrawy

Kiszka ziemniaczana

Składniki: półtora metra jelita wieprzowego z tłuszczem, 2 kg ziemniaków, 1 łyżka soli, 300 g skwarków ze słoniny, pół łyżki pieprzu, 3 łyżki kaszy manny lub maki

Wykonanie: Jelita wieprzowe z tłuszczem, dobrze umyte i w kilku wodach wymoczone napełnić startymi ziemniakami, przyprawionymi solą pieprzem i obficie skwarkami ze słoniny. Ugotować a potem upiec na tłuszczu. Podawać gorące z różną surówką.

Przepis: Aliela Stec, Olchowce
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION