Dania i potrawy

Kasza z suszonymi śliwkami

Składniki: 30 dag kaszy jęczmiennej, 30 dag suszonych śliwek lub innych suszonych owoców, cukier, sól

Wykonanie: Kaszę i śliwki opłukać, zalać 1 litrem wrzącej wodą. Gotować do momentu, gdy kasza będzie lekko rozklejona o konsystencji pełzającej. Doprawić solą i cukrem do smaku.

Przepis: Gospodarstwa Agroturystycznego Katarzyny i Jana Drajewiczów (Beskid Dukielski)
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION