Dania i potrawy

Kapusta duszona z kminkiem

Składniki: 1 kg kapusty kiszonej, 50 g tłuszczu, 1 łyżka kminku, 1 cebula, 1 łyżka mąki, pół łyżeczki pieprzu

Wykonanie: Kiszona kapustę należy wydusić i przemyć. Do naczynia dać trochę tłuszczu, 0,5 szklanki wody, 1-2 łyżeczki kminku i kapustę. Nakryć pokrywką i postawić do duszenia. Od czasu do czasu pomieszać. Kiedy kapusta zmięknie dodać podsmażona cebulę, mąkę, pieprz wszystko dobrze wymieszać i dusić jeszcze 8-10 minut. W ten sam sposób można przygotować świeżą kapustę, dodając kwasu lub kwaśnej śmietany.

Przepis: Tereza Kyszczak – Tradycijni lemkiwśki strawy
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION