Dania i potrawy

Kapusta z grochem i grzybami

Składniki: 1 kg kiszonej kapusty, 5 dkg suszonych grzybów, 30 dkg grochu, cebula, sól, pieprz, czosnek do smaku.

Wykonanie: Umyte grzyby moczymy i gotujemy w niewielkiej ilości wody. Moczymy groch i gotujemy. Kapustę jeśli jest zbyt kwaśna płuczemy i zalewamy 2 garnuszkami wody, gotujemy do miękkości. Grzyby, groch dodajemy do kapusty doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i gotujemy na małym ogniu (musi być gęsta). Zostawiamy do następnego dnia przed podaniem mocno podgrzewamy.

Przepis: Wiktoria Jamróz, Brzostek
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION