Dania i potrawy

Kapusta z grochem lub fasolą

Składniki: 1 kg kiszonej kapusty, pół kg grochu lub fasoli, 1 cebula, pół łyżki soli, 100 g smalcu


Wykonanie: Kiszoną kapustę ugotować, przemyć ciepłą wodą. Oddzielnie gotować groch lub fasolę, odcedzić. Połączyć kapustę ( lub fasolę) z grochem. Dodać podsmażoną na tłuszczu cebulę, sól i pieprz. Wymieszać wszystko razem.


Przepis: Polańczyk (gmina Solina)

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION