Dania i potrawy

Zupa ziemniaczana z czosnkiem

Składniki: 5 ziemniaków, 2 litry wody, 2 marchewki średniej wielkości (włoszczyzna), 2-3 ząbki czosnku, 1 łyżka masła, 2 łyżki mąki, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka pieprzu


Wykonanie: Ugotować smak z włoszczyzny, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, dodać do zupy. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować rozgniecione ząbki czosnku.


Przepis: Zuzele (gmin Lesko)

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION