Dania i potrawy

Pańska zupa z ziemniaków

Składniki: 1 kg ziemniaków, 1,5 litra rosołu, 1 szklanka kwaśnej śmietany dobrego gatunku, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, sól, biały pieprz, szczypta gałki muszkatołowej, szczypta majeranku


Wykonanie: Ugotować ziemniaki w rosole, przetrzeć przez gęste sito. Doprawić do smaku. Dodać śmietanę i już nie gotować. Podać zupę posypaną szczypiorkiem z obrumienionymi na maśle grzankami z bułki.


Przepis: Beskid Dukielski

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION